ООН наполягає на негайному припиненні бойових дій у Східній Гуті

ООН наполягає на негайному припиненні бойових дій у Східній Гуті

Укрінформ
ООН наголошує на необхідності негайного припинення вогню, а також доступу гуманітарної допомоги в район Східної Гути, де сили режиму Асада, якого підтримують РФ та Іран, винищують населення, у тому числі за допомогою авіації й артилерії.

Таку позицію Організації оприлюднив у середу Центр новин ООН.

"Ми глибоко стурбовані загостренням насильства в Сирії, в районі Східна Гута. ООН вкотре закликає до припинення бойових дій, забезпечення негайної евакуації хворих і поранених, а також постачання гуманітарної допомоги для тих, хто її потребує", - підкреслюється в документі.

Читайте також: Правозахисники: по Східній Гуті у Сирії знову вдарила авіація, 24 загиблі

При цьому наводиться також заява речника генсека ООН Стефана Дуджарріка: "Близько 400 тис. людей у Східній Гуті піддалися повітряним ударам, обстрілам та бомбардуванням". У цьому зв'язку особливі занепокоєння генсека ООН пов'язані із загрозою для цивільних.

За даними ООН, понад 700 людей вимагають негайної медичної евакуації. Крім того, з'являються нові повідомлення про обстріли в регіоні.

Читайте також: США закликали РФ припинити підтримку Асада через його звірства у Східній Гуті

Як підкреслили в ООН, Східна Гута є частиною домовленості щодо деескалації, досягнутої на переговорах в Астані за посередництва Росії, Ірану й Туреччини.

"У цьому контексті генеральний секретар ООН закликав усі причетні сторони забезпечити дотримання основних принципів міжнародного гуманітарного права, включаючи безперешкодний гуманітарний доступ, безумовну медичну евакуацію та захист цивільних осіб та їхньої інфраструктури", - наголосили в ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-