Проти Манафорта і Гейтса висунуті нові звинувачення – ЗМІ

Проти Манафорта і Гейтса висунуті нові звинувачення – ЗМІ

Укрінформ
Офіс спецпрокурора Роберта Мюллера, який займається розслідуванням щодо втручання Росії у вибори в США, виніс нові звинувачення проти Пола Манафорта та Ричарда Гейтса.

Про це повідомило в середу центральне американське видання Politico.

"У справі, яку веде спецпрокурор Роберт Мюллер, висунуті нові звинувачення проти колишнього голови кампанії Трампа Пола Манафорта та його помічника Річарда Гейтса", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Розслідування Мюллера знайшло, хто свідчитиме проти Манафорта – ЗМІ

Водночас повідомляється, що звинувачення засекречені судом, тому зараз невідомо, як справа розвиватиметься далі. Тим не менше, зазначається, що новий документ, поданий до федерального суду в Вашингтоні, може змінити обвинувальні висновки проти Манафорта й Гейтса, посилити їх новими статтями, або навіть розширити коло осіб у справі.

На офіційному сайті суду поки що немає записів про нові звинувачення, однак у книзі реєстрації, що зберігається в канцелярії окружного суду США в Вашингтоні, міститься запис про вхідний документ, пов'язаний зі справою Манафорта-Гейтса. При цьому його дата не зазначається, однак інші записи вказують на те, що звинувачення були офіційно зареєстровані в п'ятницю чи раніше.

Читайте також: Адвокат у справі проти Тимошенко визнав, що брехав слідству США

Видання також інформує, що минулого тижня офіс спецпрокурора повідомив суду, що отримав нові докази участі Манафорта у серії банківських зловживань та змов у банківській сфері, пов'язаних з його позикою в 2016 році. Крім того, повідомляється, що під час судового слухання минулої середи прокурори мали приватну розмову з суддею Емі Берман Джексон, яка розглядає справу проти Манафорта та Гейтса. На засіданні суддя висловила розчарування у зв'язку із затримками у справі, але не оголосила дату остаточного судового розгляду.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня також мала місце ціла низка публікацій про готовність Річарда Гейтса визнати провину та співпрацювати зі слідством спецпрокурора США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-