Австралію закликають долучитися до

Австралію закликають долучитися до "закону Магнітського"

Укрінформ
Британський депутат-лейборист Ян Остін закликав парламент Австралії приєднатися до світових ініціатив щодо покарання російських порушників прав людини та корупціонерів і ухвалити власну версію "акту Магнітського". 

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

"Я хочу сказати політикам в Австралії: подивіться на те, що відбувається в Росії, подивіться, як викрадають, а в деяких випадках і вбивають людей, і запитайте себе - на чиєму ви боці? На боці російського народу, чи на боці Володимира Путіна та корумпованих олігархів навколо нього?", - заявив британський парламентарій.

Остін наголосив, що прийшов час, коли Австралія повинна приєднатися до інших країн у боротьбі з російською корупцією.

Голова британсько-американського інвестиційного фонду Білл Браудер розпочав в Австралії кампанію щодо підготовки власної версії "акту Магнітського".

"Я прагну зібрати групу юристів, які приєднаються до моїх зусиль в Австралії, як я це зробив у США, Великій Британії та Канаді, щоб внести закон Магнітського на розгляд парламенту Австралії", - сказав Браудер.

Депутат Остін вважає, що посилення та розширення світових санкцій проти порушників прав людини в РФ корисні для російського народу.

"Я думаю, було б фантастично, якби австралійські законодавці розглянули цю проблему і сказали росіянам - Австралія не відкрита для корупційних та викрадених російських грошей", - підсумував політик.

Читайте також: Список Магнітського: Латвія запровадить нові санкції проти Росії

Як повідомлялося, США, Велика Британія, Канада, Литва, Естонія та інші країни ухвалили так званий "акт Магнітського" - закон, названий ім'ям юриста компанії Hermitage Capital Сергія Магнітського, який помер у московському СІЗО в 2009 році.

Закон, зокрема, передбачає запровадження санкцій проти осіб, причетних до порушень прав людини та корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-