Лавров назвав

Лавров назвав "теревенями" звинувачення щодо втручання Росії у вибори США

Укрінформ
Москва не бачила фактів, які свідчать про втручання Росії у президентські вибори  у США.  А без них усі звинувачення американської сторони є "трепотнею".

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров 17 лютого під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, відповідаючи на запитання із залу. 

"Публікувати можна все, що завгодно. Не хочу реагувати на доповідь про втручання громадян Росії у президентські вибори в США. Поки ми не побачимо фактів, усе інше буде трепотнею, вибачте на не дуже дипломатичному слові", - заявив Лавров.

Як повідомлялося, американська прокуратура винесла офіційні звинувачення 13 російським громадянам у тому, що вони втручалися у політичні процеси в США, у тому числі під час президентських виборів 2016 року, за підсумками яких президентом країни було обрано Дональда Трампа. У документі, який підписано спецпрокурором Робертом Мюллером, звинуваченими називаються 13 громадян Росії, у тому числі й бізнесмен Євген Пригожин.

Читайте також: США висунули офіційні звинувачення Росії за втручання у вибори

У документі вказується, що Агентство інтернет-досліджень розпочало свою кампанію щодо втручання в американські вибори у 2014 році. Фігуранти звинувачувального списку, стверджує прокуратура, використовуючи фальшиві імена, влаштовували в соцмережах політичні дискусії, метою яких "Було применшити роль Гіларі Клінтон і допомогти обранню президентом США Дональда Трампа".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-