Міжнародна коаліція домовилася, як остаточно знищити ІДІЛ

Міжнародна коаліція домовилася, як остаточно знищити ІДІЛ

Укрінформ
Країни-члени міжнародної коаліції проти терористичного угруповання "Ісламська держава" домовились про подальшу стратегію щодо викорінення ІДІЛ, боротьби з поширенням її ідеології та фінансування осередків угруповання.

Про це йдеться у спільній заяві, прийнятій за результатами міністерської зустрічі у вівторок в Кувейті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"З метою досягнення повної й остаточної поразки ІДІЛ коаліція повністю ліквідує ІДІЛ як територіальну загрозу в Іраку й Сирії та стабілізує ситуацію у звільнених громадах в інклюзивний спосіб", - підкреслюється в документі.

При цьому в коаліції домовились мобілізувати всі країни-члени та зовнішніх партнерів на державному рівні, щоб покінчити з ІДІЛ та його осередками на місцях, у тому числі запобігти можливим новим проявам активності угруповання.

"Ми будемо боротися з ідеологією ІДІЛ, щоб завадити її відродженню, вербуванню (нових бойовиків – ред.) та її розширенню", - наголошується в заяві.

Крім того, члени коаліції пообіцяли підтримати реформи в секторі політики й безпеки в Іраку, а також виконувати Резолюцію РБ ООН 2254 для досягнення політичного рішення в Сирії, щоб "усунути корінні причини виникнення ІД в цій країні".

У цьому зв'язку в коаліції наголосили, що, крім загальних дипломатичних зусиль, працюватимуть адресно на окремих напрямах. Зокрема, йдеться про діяльність робочих груп, які боротимуться з каналами фінансування ІДІЛ, зосереджуватимуться на контртерористичних зусиллях, інформаційному протистоянні, а також відновленні стабільності на територіях, звільнених від терористів.

Читайте також: Боротьба з ІДІЛ: Клімкін у Кувейті розповів про внесок України

Крім того, коаліція продовжить концентрувати увагу на аспектах захисту та оборони, що передбачає взаємодію не тільки на рівні міністрів закордонних справ, але також міністрів оборони країн міжнародної коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-