Боротьба з ІДІЛ: Клімкін у Кувейті розповів про внесок України

Боротьба з ІДІЛ: Клімкін у Кувейті розповів про внесок України

Укрінформ
Україна поділяє цінності, принципи та стратегічні цілі Світової коаліції у боротьбі з ІДІЛ щодо боротьби з тероризмом у всіх його формах та проявах і продовжує робити свій внесок у боротьбу з ІДІЛ.

Про це заявив у виступі на міністерському засіданні Коаліції міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє прес-служба МЗС.

"У своєму виступі під час засідання, присвяченого питанню нейтралізації мережі та осередків ІДІЛ у світі, Клімкін наголосив, що Україна, будучи членом Коаліції, цілком поділяє її цінності та принципи, а також стратегічні цілі щодо боротьби з тероризмом у всіх його формах та проявах. Україна продовжує робити свій внесок у боротьбу з ІДІЛ, зокрема беручи активну участь у діяльності Робочої групи з протидії тероризму", - йдеться у повідомленні.

У ході засідання, яке є першою зустріччю Коаліції з моменту звільнення 98% території Сирії та Іраку від ІДІЛ, керівники зовнішньополітичних відомств обговорили шляхи надання Коаліцією допомоги в боротьбі проти відродження ІДІЛ в Іраку та Сирії, досягнення стабільності, реінтеграції та реабілітації цих територій.

Учасниками конференції були визначені керівні принципи, яких члени Коаліції зобов’язані дотримуватися задля досягнення остаточної перемоги над ІДІЛ як одного з небезпечних проявів міжнародного тероризму.

У МЗС також поінформували, що на полях конференції Клімкін провів двосторонні зустрічі з міністром закордонних справ Австралії Джулією Бішоп та міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

Як повідомляв Укрінформ, 13 лютого міністр закордонних справ України Павло Клімкін взяв участь у засіданні міністрів закордонних справ держав-учасниць Світової коаліції у боротьбі з ІДІЛ, яке проходило у м. Ель-Кувейт (Держава Кувейт) під співголовуванням віце-прем’єр-міністра, міністра закордонних справ Держави Кувейт Шейха Сабаха Халіда Аль-Хамада Аль-Сабахата та Державного секретаря США Рекса Тіллерсона.

Читайте також: Війна з ІДІЛ: Клімкін розповів, про що домовилися в Кувейті

У заході взяли участь представники близько 80 держав та міжнародних організацій, що є членами Світової коаліції у боротьбі з ІДІЛ, на рівні, здебільшого, керівників зовнішньополітичних відомств.

Міністерське засідання Світової коаліції у боротьбі з ІДІЛ пройшло одночасно з Кувейтською міжнародною конференцією з відбудови Іраку, що проводиться у Кувейті з 12 по 14 лютого 2018 року під співголовуванням урядів Кувейту та Іраку, ООН, Європейського Союзу і Світового банку.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-