У США понад 4 тис. колишніх військових потрапили під заборону мати зброю

У США понад 4 тис. колишніх військових потрапили під заборону мати зброю

Укрінформ
Понад чотири тисячі колишніх військовослужбовців Збройних сил США позбавлені права володіння зброєю через негідну поведінку, а їхні прізвища внесені до бази даних ФБР.

Про це повідомив у понеділок телеканал CNN.

"Після того як колишній службовець американських ВПС у листопаді застрелив понад два десятки людей у техаській церкві, Збройні сили США додали більше 4000 прізвищ до списків колишніх військових, які зганьбили себе та були позбавлені права володіти зброєю", - йдеться в публікації.

Читайте також: У США пред'явили звинувачення продавцю патронів для стрільця з Лас-Вегаса

При цьому уточнюється, що ці списки були передані ФБР. Загалом ідеться про 4284 прізвища, які були визначені й додані до переліку впродовж останніх трьох місяців. Відповідно до оприлюдненої статистики ФБР з 2015 року кількість людей, позбавлених права на володіння вогнепальною зброєю, загалом зросла до 15 тис. 597 осіб. При цьому одним із основних показників ФБР враховує статистику звільнення з військової служби за вироком суду за негідну поведінку з позбавленням прав і привілеїв.

Читайте також: Вбивство на зупинці у Києві: підозрюваного військового відправили у СІЗО

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше 26 осіб загинули в результаті стрілянини, яку вчинив 5 листопада минулого року озброєний чоловік в одній із баптистських церков в американському штаті Техас, неподалік від міста Сан-Антоніо. 26-річний Девін Патрік Келлі, який раніше служив у війську, мав погану характеристику від ВПС через переслідування дружини й дитини. Військовий суд тоді позбавив його волі на строк до 12 місяців.

За законом США, обвинувальний вирок щодо Келлі мав завадити йому купити зброю, але військові не змогли включити його до бази даних, що використовується для перевірки потенційних покупців зброї з боку ФБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-