Війна з ІДІЛ обійшлася Іраку в $88 мільярдів

Війна з ІДІЛ обійшлася Іраку в $88 мільярдів

Укрінформ
Відбудувати Ірак після війни з терористичним угрупованням "Ісламська держава" буде коштувати уряду країни $88 мільярдів.

Про це заявили іракські офіційні особи на міжнародній конференції донорів та інвесторів у Кувейті, повідомляє Reuters.

"Відновлення Іраку після трирічної війни з "Ісламською державою" коштуватиме більше 88 мільярдів доларів", - йдеться у повідомленні.

За словами генерального директора міністерства планування Іраку Касая Адулфаттаха, близько $23 мільярдів знадобляться в короткостроковій перспективі, ще понад $65 мільярдів - в середньостроковій.

Зазначається, що сім іракських провінцій зазнали прямих збитків у розмірі $46 мільярдів. А внаслідок бойових дій в Іраку було пошкоджено близько 138 тисяч житлових будинків. Ще $14 мільярдів втратили іракські сили безпеки.

Читайте також: Німеччина запропонує Іраку нові форми підтримки

Як повідомляє агентство, уряд Іраку представив список зі 157 проектів, для яких він шукає інвестиції. Вони включають відновлення зруйнованих об'єктів, таких як аеропорт Мосула, і нові інвестиції для диверсифікації економіки від продажу сирої нафти, розвитку транспорту, сільського господарства і пов'язаної з нафтою промисловості.

"Відбудова Іраку є відновленням надії для Іраку, а відновлення стабільності Іраку - це стабілізація держав регіону і світу", - сказав міністр планування Салман аль-Джумаілі.

Фото: Ivor Prickett for The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-