Росіянин намагався продати США

Росіянин намагався продати США "компромат про зв’язки Трампа з РФ" - NYT

Укрінформ
Представники Агенства Нацбезпеки (АНБ) США заплатили $100 тисяч росіянину за повернення викраденої в результаті хакерської атаки "кіберзброї", а також за інформацію, яка могла б скомпрометувати президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела в американських і європейських спецслужбах.

"Гроші, що були доставлені у валізі в готельний номер в Берліні у вересні, призначалися в якості першого внеску з оговореного $1 мільйона", - йдеться у повідомленні.

Викрадення секретних файлів завдало серйозної шкоди АНБ, і, за твердженням газети, спецслужба спробувала встановити, до яких саме програм отримали доступ злочинці.

Кілька представників спецслужб США заявили виданню, що не просили російську сторону надати інформацію про Трампа, якого підозрюють в зв'язках з російською владою і східноєвропейськими кіберзлочинцями. Однак росіянин заявив, що має інформацію, яка доводить зв'язок між президентом США і членами його команди з Росією.

Читайте також: Джордж Буш-молодший звинуватив Росію у втручанні в американські вибори

Як пише видання, замість того, щоб надати американським спецслужбам викрадені файли, росіянин передав неперевірені і, можливо, сфабриковані матеріали, що містять інформацію про Трампа і його оточення, яка включає відомості про банківські транзакції, електронне листування, а також дані, зібрані російськими спецслужбами.

Після цього спецслужби США відмовилися від подальших переговорів через побоювання, що вони будуть залучені в операцію проти американської влади, організованої російською стороною. Крім цього, інформація про те, що спецслужби намагаються купити компрометуючий матеріал на Трампа, могла викликати скандал в Вашинтон.

Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США відмовилося коментувати інформацію про переговори з російським продавцем інформації, пише видання.

Разом з тим Агентство національної безпеки випустило заяву про те, що "всі співробітники АНБ зобов'язані довічно захищати секретну інформацію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-