ООН: Авіація Асада за тиждень вбила 230 осіб

ООН: Авіація Асада за тиждень вбила 230 осіб

Укрінформ
За даними ООН, від авіаударів прихильників режиму сирійського президента Башара Асада по передмістю Дамаска за тиждень загинуло 230 людей.

Про це повідомляє Anadolu з посиланням на представників ООН. 

«У передмісті Дамаска - Східній Гуті і в провінції Ідліб у період з 4 по 9 лютого 2018 року в результаті авіаударів сил і прихильників Башара Асада загинули 230 осіб. В цілому ж за вказаний період у цих районах Сирії вбито 277 цивільних осіб», - повідомив Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейн.

За його словами, тільки у блокованій Східній Гуті, де проживає 350 тисяч людей, за останні дні загинуло 210 осіб, в тому числі понад 50 дітей і 42 жінки.

Читайте також: Сирійські ППО збили ізраїльський винищувач F-16

Раніше повідомлялося, що незалежна міжнародна комісія з розслідування злочинів у Сирії перевіряє повідомлення про можливе використання хімічної зброї в Східній Гуті і Ідлібі.

Як відомо, війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, в ході конфлікту загинуло понад 400 тисяч людей, понад 10 мільйонів були змушені залишити свої будинки. 4,8 мільйона людей знайшли притулок за межами країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-