ООН запросила понад $1 млрд на боротьбу з голодом

ООН запросила понад $1 млрд на боротьбу з голодом

Укрінформ
Продовольча і сільськогосподарська організація об'єднаних націй (ФАО) запросила у донорів в 2018 році $1,06 млрд для допомоги голодуючим людям у світі на тлі конфліктів, а також погодних катаклізмів, пов'язаних із зміною клімату.

Про це повідомив у четвер Центр новин ООН.

"В Організації сподіваються, що цієї суми вистачить на те, щоб забезпечити продовольством понад 30 млн осіб у 26 країнах. Серед них – Україна, Афганістан, Бангладеш, Гаїті, Південний Судан і Ємен", - йдеться у публікації.

При цьому наводяться слова представника ФАО Домініка Буржона, який пояснив цю необхідність тим, що наразі "одночасно спостерігаються і конфлікти, і природні катастрофи – такі, як засуха, і вони ще більше погіршують ситуацію".

В першу чергу, допомогу надаватимуть тим, хто живе в сільській місцевості і чиє життя безпосередньо залежить від сільського господарства. Співробітники ФАО, зокрема, будуть надавати фермерам насіння і сільськогосподарські інструменти, а також проводити курси по підвищенню виробництва та управління земельними та водними ресурсами.

Читайте також: Курц підтримує введення миротворців ООН на Донбас

Тим людям, які терміново потребують у продовольстві, будуть видавати готівку. "Хоча в 2017 році нам вдалося врятувати мільйони життів, надавши їм надзвичайну гуманітарну допомогу, мільйони як і раніше знаходяться на межі голодної смерті", - зазначив Буржон.

За даними останньої доповіді ООН, число голодуючих протягом багатьох років скорочувався, однак останнім часом цей показник знову почав рости. Зараз у світі недоїдає 815 мільйонів осіб, повідомили в ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-