Трамп обмежує соцдопомогу мігрантам для зменшення їх потоків до США – ЗМІ

Трамп обмежує соцдопомогу мігрантам для зменшення їх потоків до США – ЗМІ

Укрінформ
Нинішня адміністрація президента Трампа має намір обмежити кількість соціальних програм для іммігрантів, які очікують дозволу на проживання в США, у тому числі допомоги на харчування та безкоштовного навчання дітей в дошкільних закладах.

Про це йдеться в нових правилах, розроблених Міністерством внутрішньої безпеки, які отримало до свого розпорядження інформагентство Returs.

"Адміністрація Трампа розглядає можливість ускладнення для іноземців, що перебувають у США, отримання дозволу на постійне проживання, якщо вони або їхні діти, які народжуються в Америці, отримують соціальну допомогу – таку, як доступне харчування", - зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що ці дії призведуть до "суттєвого скорочення легальної міграції".

Зокрема, Департамент внутрішньої безпеки розробив правила, які дозволяють міграційній службі отримати доступ до інформації про потенційне використання іммігрантами окремих видів соціальної допомоги. Наприклад, тепер посадовці можуть дізнатися, чи подавав заявку мігрант на навчання дитини в дошкільних закладах за державний кошт, а також, чи отримував він субсидії для оплати комунальних послуг чи страхових внесків.

Читайте також: Трамп проігнорує поради адвокатів і таки прийде на допит до Мюллера - CNN

Нові правила суттєво відрізняються від діючих керівних принципів, встановлених ще в 1999 році, та забороняють владі надавати подібні безгрошові пільги, якщо людина перебуває в процесі отримання дозволу на міграцію до Сполучених Штатів або перебування в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-