У Москві арештували гендиректора корпорації ІСД – за шахрайство

У Москві арештували гендиректора корпорації ІСД – за шахрайство

Укрінформ
Басманний суд Москви заарештував гендиректора корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД), колишнього власника ФК "Кубань" Олега Мкртчана.

Він обвинувачується у шахрайстві: за деякими даними, йдеться про розкрадання частини коштів, виданих кілька років тому ІСД російськими банками, зокрема ВЕБ, повідомляє видання Коммерсант.

"Постановою суду було задоволено клопотання органів слідства про обрання стосовно Мкртчана запобіжного заходу у вигляді взяття під варту на строк до 5 квітня 2018 року", - повідомила прес-секретар Басманного суду Юнона Царьова.

Мкртчану пред'явлено обвинувачення в особливо великому шахрайстві. У Слідчому комітеті Росії від коментарів утрималися. Проте, зазначає видання, за деякими даними, може йтися про розкрадання частини коштів, виданих ІСД у вигляді кредитів російськими банками кілька років тому. Зокрема, в 2009 році на розвиток і різні проекти ІСД було видано кілька мільярдів доларів, серед інвесторів ЗМІ називали тоді ВЕБ. За попередньою інформацією, частина цих коштів була виведена через офшорні компанії і вкрадена.

Читайте також: У Росії затримали бізнес-партнера Тарути

Олег Мкртчан, серед близьких друзів якого називають російського сенатора Сулеймана Керімова, який нині знаходиться під заставою у Франції за підозрою у махінаціях з нерухомістю з метою ухилення від податків, вважається однією зі знакових фігур в історії Донбасу. У 1995 році він, Сергій Тарута і ряд російських бізнесменів заснували "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД), в який свого часу входило кілька десятків підприємств, а основним активом був Алчевський металургійний комбінат.

Мкртчан також володів рядом підприємств на Кубані і кількома футбольними клубами в різних країнах, у тому числі краснодарським ФК "Кубань". У грудні 2017 року власники ІСД заявили про втрату контролю над своїми активами на Донбасі. Акції "Кубані" близько двох років тому бізнесмен передав владі краю.

Фото: Валерий Белокрыл / Коммерсантъ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-