Ісламістська загроза в Німеччині постійно зростає - спецслужби

Ісламістська загроза в Німеччині постійно зростає - спецслужби

Укрінформ
Ситуація з ісламістською радикалізацією в Німеччині залишається непростою, загроза постійно зростає.

Про це заявив керівник Федерального відомства з кримінальних справ (BKA) Хольгер Мюнх, виступаючи у вівторок на Поліцейському конгресі в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«У нас в Німеччині постійно зростає потенціал ісламістських загроз. ІДІЛ дуже підлаштовувана», - підкреслив Мюнх.

За його даними, в Німеччині на обліку як «небезпечні» (потенційно здатні здійснити терористичну атаку) перебувають 743 людини (в 2013 році таких було 139). До того ж, 970 осіб вирушили з Німеччини на Близький Схід, де приєдналися до терористичної організації. «Ми маємо виходити з того, що вони повернуться», - сказав чиновник.

Читайте також: Німецьким політикам за "кримський вояж" може загрожувати 3 роки в'язниці - ЗМІ

В цілому, за його словами, в Німеччині до так званого ісламістського середовища можна віднести до 11 тисяч осіб, а через приплив біженців загроза «менше не стає».

У цьому контексті глава BKA підкреслив важливість координації дій між спецслужбами федерального і земельного рівня, а також у європейському масштабі.

Він також вказав на необхідність єдиної правової основи в законодавстві поліції різних земель і уніфікованого управлінні інформацією, закликав протидіяти кібератакам на поліцейські органи і вдосконалювати власні кібертехнології. Чиновник звернув увагу на таку проблему, як шифрування листування терористів, через що вдалося перехопити лише близько 15% всіх повідомлень.

У конгресі, який його організатори називають найбільш представницьким в Європі, беруть участь близько 1300 експертів з майже 60 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-