З початку року понад 80 дітей загинули через конфлікти на Близькому Сході - ЮНІСЕФ

З початку року понад 80 дітей загинули через конфлікти на Близькому Сході - ЮНІСЕФ

Укрінформ
З початку 2018 року в результаті різних збройних конфліктів на Близькому Сході загинуло вже понад 80 дітей.

Про це повідомляє Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), пише DW.

"В одному тільки січні через ескалацію насильства в Іраку, Лівії, Палестині, Сирії та Ємені було вбито як мінімум 83 дитини", - заявив регіональний директор ЮНІСЕФ по країнах Близького Сходу і Північної Африки Герт Каппелер.

За його словами, найбільш високі показники по Сирії, де в січні жертвами конфлікту, що триває вже майже сім років, стали 59 дітей. Крім того, не менше 16 дітей загинули в Ємені, де з березня 2015 року тривають сутички між повстанцями та урядовими військами.

Читайте також: Санкції можуть призвести до смерті 60 тисяч дітей в Північній Кореї - ЮНІСЕФ

Причиною загибелі дітей ставали бойові дії або атаки терористів-смертників, крім того, діти замерзали в дорозі, коли намагалися залишити конфліктний регіон. "Ми всі неодноразово зазнавали невдачі, намагаючись зупинити війну проти дітей. Ми не маємо на це права. У нас немає причин, щоб сприймати це як норму", - підкреслив Каппелер, виступаючи в столиці Йорданії Аммані.

Раніше, 7 січня, повідомлялося, що в сирійській провінції Ідліб на північно-західній частині країни тільки за один день у результаті масованих авіаударів по районах, що перебувають під контролем противників режиму в Дамаску, загинула як мінімум 21 мирний житель, у тому числі вісім дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-