Росія знову перешкоджає ООН засудити застосування хімічної зброї в Сирії

Росія знову перешкоджає ООН засудити застосування хімічної зброї в Сирії

Укрінформ
Сполучені Штати звинувачують Росію в перешкоджанні схваленню Радою безпеки ООН засудження застосування хімічної зброї в Сирії.

Як повідомила 5 лютого Раді безпеки посол США Ніккі Гейлі, існують докази, що підтверджують застосування хлору в передмісті Дамаска – Східній Гуті, пише "Радіо Свобода".

«Тепер у нас є повідомлення про те, що режим Асада в останні тижні використовував хлорин проти своїх людей кілька разів, у тому числі вчора», - сказала Гейлі.

Читайте також: Кількість загиблих при ударах турецьких ВПС мирних жителів Сирії досягла 150

Також повідомляється, что США запропонували проект заяви, в якому засуджувалося застосування хімічних речовин як зброї, але Росія попросила відкласти ухвалення резолюції, щоб «зробити коментарі».

«Росія відклала схвалення цієї заяви з простим засудженням того, що сирійських дітей душать хлорним газом», – сказала Гейлі.

Читайте також: Сирійський вертоліт скинув бомбу з хлором у провінції Ідліб - ЗМІ

У проекті резолюції, отриманому AFP, засуджується здійснений 1 лютого напад із застосуванням хлору в районі Аль-Малабо міста Дума, в результаті якого було поранено понад 20 цивільних включно з дітьми.

Нагадаємо: Радбез ООН зібралася для обговорення застосування хімічної зброї в Сирії після того, як РФ двічі використала своє право вето в листопаді, щоб заблокувати відновлення діяльності слідчої групи ООН, завданням якої було визначити осіб, відповідальних за смертельні хімічні атаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-