Стрілянина в Мачераті: глава МВС Італії назвав можливий мотив нападника

Стрілянина в Мачераті: глава МВС Італії назвав можливий мотив нападника

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Італії Марко Мінніті заявив, що мотивом нападника, який стріляв у суботу з вікна автомобіля у перехожих у місті Мачерата, очевидно, був расизм і ксенофобія.

Про це Мінніті сказав увечері 3 лютого, коментуючи атаку по перехожих з вікна автомобіля, в якій постраждали мігранти з Африки, повідомляє DW

Стрілянина в італійському місті Мачерата має "правоекстремістське підгрунтя із чіткими зв'язками з фашизмом і нацизмом", заявив міністр внутрішніх справ Італії, коментуючи атаку по перехожих з вікна автомобіля, під час якої постраждали мігранти з Африки

За його словами, єдине, що об'єднує всіх потерпілих, - це колір їхньої шкіри.

Читайте також: У результаті стрілянини в Італії постраждали шість іноземців

Як повідомляють італійські ЗМІ, підозрюваного у стрілянині 28-річного нападника затримали, коли він виконував фашистський салют перед пам'ятником солдатам, загорнувшись в прапор Італії, арешту він не опирався. Мінніті наголосив, що скоріш за все йдеться про самостійне рішення і підготовку злочину, оскільки вказівок на наявність групової змови немає. Ansa додає, що підозрюваний балотувався на місцевих виборах від правопопулістської "Ліги Півночі".

Як повідомляв Укрінформ, у результаті стрілянини у суботу в італійському місті Мачерата постраждали шістеро іноземців, поранення одного з них небезпечні для життя.

Затриманого ідентифікували як 28-річного італійця. Є підозри, що стрілянина по іноземцях була пов'язана із нещодавнім інцидентом: у місті було знайдено тіло італійського підлітка, а головним підозрюваним у злочині є нігерійський іммігрант.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-