У Сирії збили російський штурмовик, пілот загинув

У Сирії збили російський штурмовик, пілот загинув

Відео
Укрінформ
Сирійські повстанці з угрупування "Джабхат ан-Нусра" збили в провінції Ідліб російський штурмовик Су-25.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook група розслідувачів "Conflict Intelligence Team".

"На каналі угруповання Вільної сирійської армії, що діє в сирійській провінції Ідліб, опубліковано відео падіння штурмовика Су-25. Літаки цього типу в Сирії застосовуються тільки ВКС РФ", - йдеться в повідомленні.

Згідно із заголовком відео, літак був збитий з переносного зенітного ракетного комплексу в районі вже кілька тижнів триває успішний наступ проасадовських сил на позиції повстанців і джихадистів, які їм протистоять. Наступ підтримується угрупованням ВКС РФ в Сирії, яке завдає ударів по позиціях противників Асада, а також, згідно з різними фото- і відеоматеріалами, по цивільній інфраструктурі.

Читайте також: Пентагон шукає докази застосування Асадом газу "зарин" у Сирії

Наголошується, що не так давно, 31 січня, один з протурецьких загонів Вільної сирійської армії хвалився трофейним ПЗРК "Ігла-1М", добутим у курдських ополченців в ході турецької операції в кантоні Афрін на півночі Сирії. Про застосування ПЗРК "Ігла" заявляли і джерела аккаунта протурецьких повстанців "Щит Євфрату".

На відео видно, що пілот штурмовика встиг катапультуватися.

Пізніше повстанці повідомили, що пілот збитого ними російського штурмовика Су-25 загинув, і опублікували його фотографію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-