США заблокують активи пов’язаних з Хізбаллою осіб та організацій

США заблокують активи пов’язаних з Хізбаллою осіб та організацій

Укрінформ
Офіс з питань контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США оголосив новий список санкцій проти фізичних та юридичних осіб, діяльність яких пов'язується з терористичною активністю.

Про це офіційно повідомили в п'ятницю в американському мінфіні, передає власний кореспондент Укрінформу.

До нового переліку, опублікованому в розділі "контртерористичних зусиль", увійшли шестеро фізичних осіб, а також сім компаній та організацій. Географічно список охоплює такі країни, як Ліван, Сьєра-Леоне, Ліберія та Гана. Причому, всі фізичні особи, вказані в документі, походять з Лівану.

Діяльність абсолютно всіх фізичних та юридичних осіб пов'язана з організацією Хізбалла. Це ліванська шиїтська парамілітарна ісламістська організація, яка також є політичною силою, представленою в парламенті Лівану. Діяльність цієї організації визнана терористичною як у США, а також в ряді інших країн, у тому числі в Ізраїлі, Канаді, країнах ЄС, Бахрейні та інших.

Читайте також: Конгрес США запроваджує санкції проти урядів, що підтримують Хезболлу

Цікаво, що Росія та Іран виступають на одному боці з організацією Хізбалла у підтримці кривавого режиму Башара Асада в Сирії.

Санкції США означають, що всі фінансові та інші активи визначених осіб, які перебувають під юрисдикцією США, будуть заблоковані. Вони також не зможуть користуватися послугами міжнародних фінансових транзакцій, що проходять, у тому числі, через американську фінансову систему. А це - більшість банківських та фінансових операцій у світі. Крім того, треті особи, які матимуть справи з визначеними у списку особами, також ризикують потрапити під санкції США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-