Родичам мігрантів обмежили в'їзд до Німеччини

Родичам мігрантів обмежили в'їзд до Німеччини

Укрінформ
Німецький парламент на своєму засіданні в четвер призупинив до кінця липня возз'єднання сімей для біженців з обмеженим стпенем захисту, включаючи багато шукачів притулку з Сирії.

Про це повідомляє з Берліна власний кореспондент Укрінформу.

Рішення прийнято, в основному, голосами Християнсько-демократичного і Християнсько-соціального союзів, Соціал-демократичної партії Німеччини: 376 (59,9% які брали участь у голосуванні) - "за", 248(39,5%) "проти" і 4 утрималися.

З 1 серпня, як очікується, максимальні 1000 членів сімей цієї категорії біженців зможуть приїжджати у Німеччину кожного місяця за умови, що вони є прямими родичами біженців, які вже мешкають у країні. 

Читайте також: У Німеччині - чергова облава на організаторів каналу для нелегалів

У березні 2016 року Німеччина призупинила на 2 роки возз'єднання сімей мігрантів з так званим «допоміжним» статусом (нижчий рівень захисту, який не аналогічний повноцінному статусу біженця). Це питання особливо актуальне для багатьох сирійських біженців у Німеччині, яким був наданий саме обмежений захист, оскільки вони втікали від громадянської війни, але не змогли довести, що їх особисто переслідували. Ці мігранти мають повернутися додому, тільки-но громадянська війна в їх країні офіційно скінчиться, і уряд Німеччини визнає Сирію безпечним місцем.  

Ліва партія Німеччини і Зелені засудили рішення, наполягаючи, що возз'єднання сімей мігрантів не повинне мати обмежень. Кілька десятків мігрантів, а також представники цих двох партій у четвер з ранку організували під стінами бундестагу невелику акцію протесту. 

Вільна демократична партія назвала обмеження неправильним способом боротьби з міграцією.

Альтернатива для Німеччини, з іншого боку, виступає за повну заборону возз'єднання сімей. 

За деякими оцінками, возз'єднання сімей на території Німеччини чекають на сьогодні до 60 тис. осіб. 

Голосування у бундестагу стало перемогою партії канцлера Ангели Меркель, ХДС. Саме це питання було одним з найскладніших під час коаліційних переговорів, які тривають у Берліні. ХДС і ХСС наполягають на жорсткому обмеженні возз'єднання сімей біженців з обмеженим ступенем захисту, соціал-демократи з цим не згодні, проте в четвер підтримали можливих партнерів по коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-