Суд РФ визнав хабарником екс-губернатора Кіровської області

Суд РФ визнав хабарником екс-губернатора Кіровської області

Укрінформ
Колишнього губернатора Кіровської області РФ Микиту Бєлих визнано винним в отриманні хабарів в особливо великому розмірі.

Про це йдеться в тексті вироку, який зачитує суддя Прєсненського районного суду Тетяна Васюченко, повідомляє "Медуза".

"Прєсненський районний суд Москви визнав колишнього губернатора Кіровської області Микиту Бєлих винним в отриманні хабарів в особливо великому розмірі", - йдеться у повідомленні.

Строк покарання буде названий у завершальній частині судового акту.

Вкінці засідання у Бєлих різко погіршилося здоров'я. Але його так і не відпустили під домашній арешт.

"Микита Бєлих слухає вирок стоячи, спирається на грати клітки. Він сьогодні одягнений в усе чорне", - повідомляється в Twitter Радіо Свобода.

Бєлих був затриманий у червні 2016 року. Його звинуватили в отриманні хабарів на загальну суму 600 тисяч євро. Під час розгляду кримінальної справи прокуратура вимагала засудити Бєлих до 10 років колонії суворого режиму, штрафу в 100 мільйонів рублів і восьмирічної заборони на роботу в державних органах. Сам він не визнає себе винним, заявляючи, що проти нього була організована провокація.

Читайте також: Екс-губернатор Кіровської області одружився в "Лефортово"

Російський опозиціонер Микита Бєлих прийняв пропозицію Кремля стати губернатором і головою уряду Кіровської області в 2009 році, щоб, за його словами, показати, що і за існуючих російських обставин політик, управлінець демократичних, ліберальних поглядів може демонструвати позитивні результати.

Фото: соцмережі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-