У Варшава заборонила мітинг націоналістів під посольством Ізраїлю

У Варшава заборонила мітинг націоналістів під посольством Ізраїлю

Укрінформ
Воєвода Мазовецького воєводства Здзіслав Сіпєра ухвалив у середу рішення про заборону маніфестацій біля посольства Ізраїлю з 31 січня по 5 лютого. 

Зокрема, йдеться і про заплановану на середу акцію польських націоналістів біля ізраїльської дипустанови у Варшаві на знак протесту проти негативної реакції Ізраїлю та світових єврейських організацій на ухвалення в Сеймі Польщі законопроекту про кримінальне переслідування за звинувачення Польщі та поляків у Голокості, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Це не була б маніфестація 3-5 осіб, які принесли б із собою транспарант. Це могла б бути дуже велика маніфестація багатьох організацій", - заявив Сіпєра, обгрунтовуючи своє рішення про заборону масових заходів під посольством Ізраїлю.

Він додав, що своє занепокоєння маніфестацією польських націоналістів висловлювало посольство Ізраїлю, а також польські спецслужби.  

За неофіційною інформацією RMF.FM, поліція підозрювала про можливість зіткнення учасників кількох маніфестацій різних поглядів під посольством Ізраїлю. 

У свою чергу, один з лідерів польських націоналістів, заступник Національного руху Кшиштоф Босак заявив, що його організація отримала дозвіл від влади Варшави на проведення маніфестації, а воєвода не має юридичних підстав забороняти маніфестацію. 

Читайте також: У Німеччині - чергова облава на організаторів каналу для нелегалів

Раніше у польських ЗМІ з'явилася інформація про те, що глава МВС Польщі Йоахім Брудзінський зобов’язав воєводу Сіпєру знайти спосіб, аби заблокувати маніфестацію націоналістів під посольством Ізраїлю з міркувань безпеки.

Як інформувало агентство, зміни до законопроекту про Інститут національної пам’яті РП призвели до дипломатичного скандалу між Польщею та Ізраїлем. На переконання Єрусалиму, цей законопроект є поганим, оскільки забороняє критику поляків, які могли бути причетними до вбивств євреїв під час Другої світової війни. Варшава відкидає звинувачення, наполягаючи, що йдеться лише про захист доброго імені Польщі та поляків і відкидання безпідставних звинувачень про участь поляків у Голокості. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-