Nord Stream 2: німецька земля погодила будівництво 55 кілометрів

Nord Stream 2: німецька земля погодила будівництво 55 кілометрів "труби"

Укрінформ
Північна німецька земля Мекленбург-Передня Померанія дала свою згоду на будівництво ділянки спірного газопроводу Nord Stream 2 ("Північний потік-2") по дну Балтійського моря.

Про це повідомляється на сайті земельного Міністерства енергетики, інфраструктури і дигіталізації цієї землі.

"Відповідальне за затвердження газопроводів високого тиску Управління гірничого нагляду Штральзунда затвердило 31 січня 2018 року план з будівництва й експлуатації лінії газопостачання лінії Nord Stream 2 у німецьких прибережних водах, у тому числі перехід на материк у районі Лубміна", - йдеться у прес-релізі.

Зазначається, що, вивчивши всі надані спонсором проекту Nord Stream 2 AG документи, "а також зваживши всі отримані зауваження і заперечення влади, асоціацій і приватного сектору", Гірниче управління Штральзунда визнало допустимим будівництво й експлуатацію трубопроводу по 55-кілометровій морській ділянці в німецьких територіальних водах, у Балтійському морі.

Читайте також: Nord Stream поверне Європу до тотальної залежності від РФ – Грібаускайте

"Міністерство діяло на основі правових норм і, зокрема, забезпечило, щоб була проведена повна компенсація за втручання в навколишнє середовище", - заявив міністр енергетики землі Крістіан Пегель.

Він додав, що природний газ завдає меншої шкоди екології, ніж спалювання нафти або вугілля.

Зазначається, що рішення про затвердження плану з умовами і застереженнями на підставі Закону про енергію (EnWG) охоплює більш як 600 сторінок.

Як повідомляв Укрінформ, у середині грудня минулого року Гірниче управління Штральзунда вже дало частковий дозвіл на будівництво газопроводу у Балтійському морі на ділянці континентального шельфу Німеччини.

Втім, для остаточного дозволу на будівництво з боку Німеччини потрібна ще згода Федерального відомства морського судноплавства і гідрографії, а також ще чотирьох федеральних земель, по території яких має пройти газопровід.

Читайте також: Експерт пояснив "симпатію" однієї землі ФРН до Nord Stream 2 лобізмом Шредера

"Газпром", проектом якого є "Північний потік-2", заявив про намір почати будівництво вже навесні 2018 року.

Проти проекту активно виступають Україна, Польща і країни Балтії. Заперечення є також у Данії. В Єврокомісії триває обговорення проекту. Основним його лобістом виступає Німеччина, стверджуючи, що проект суто економічний.

Трубопровідна система Nord Stream 2 складається з двох паралельних секцій трубопроводу діаметром 1,2 метра пропускною спроможністю близько 27,5 мільярдів кубометрів газу на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-