Глава Білого дому сказав, на який компроміс згоден піти в імміграційній системі

Глава Білого дому сказав, на який компроміс згоден піти в імміграційній системі

Укрінформ
На тлі політичного протистояння між демократами й республіканцями в Конгресі США щодо імміграційної реформи, які призвели до недавнього урядового "шатдауну", президент США оголосив, на який компроміс він готовий піти, щоб покласти край суперечці.

Відповідну заяву він озвучив під час виступу перед Конгресом "Про стан справ у країні", передає власний кореспондент Укрінформу.

"Останніми місяцями моя адміністрація проводила широкі зустрічі як з демократами, так і з республіканцями, щоб створити двопартійний підхід до імміграційної реформи. На основі цих дискусій ми представили Конгресу детальну пропозицію, яка повинна бути підтримана обома сторонами як чесний компроміс, коли ніхто не отримує все, що хоче, але наша країна отримує необхідні їй критичні реформи", - заявив президент США.

Читайте також: Австрія та Угорщина хочуть посилити охорону зовнішніх кордонів ЄС

У цьому зв'язку він назвав чотири "стовпи" свого компромісного плану.

По-перше, план пропонує надати громадянство 1,8 млн нелегальним мігрантам, які потрапили до США в неповнолітньому віці, і які відповідають вимогам освіти й працездатності.

По-друге, передбачається обов'язкове будівництво стіни на південному кордоні США та розширення штату прикордонних служб, щоб закрити "жахливі лазівки", які використовують нелегали для проникнення в США.

Читайте також: США відмовляються від "чорного списку країн"

По-третє, візова лотерея Green Card припинить своє існування.

"Настав час почати просування імміграційної системи, заснованої на здобутках, що дозволить приїжджати (до США – ред.) кваліфікованим людям, які хочуть працювати, які робитимуть внесок у наше суспільство, і які любитимуть і поважатимуть нашу країну", - зазначив президент.

По-четверте, Трамп заявив, що з таким явищем як "ланцюгова міграція" буде покінчено. Тобто, тепер іммігрант не зможе перетягнути поступово до США всю свою родину, а лише дружину/чоловіка та неповнолітніх дітей.

Читайте також: В Адріатичному морі рибалки врятували 17 мігрантів

Ці чотири "стовпи", за словами глави Білого дому, являють собою компромісний підхід, який створить безпечну, сучасну й легітимну імміграційну систему.

"Настав час реформувати ці застарілі правила імміграції та, нарешті, привести нашу імміграційну систему до 21-го століття", - заявив президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-