США відмовляються від

США відмовляються від "чорного списку країн"

Укрінформ
Міністерство внутрішньої безпеки США заявило про те, що керівництвом країни прийнято рішення відмовитися від практики повної заборони на в'їзд в країну біженців з 11 країн.

Замість цього біженці проходитимуть більш ретельні перевірки, повідомляє DW.

У жовтні 2017 року США в цілому відновили програму прийому біженців, зробивши, однак, виняток для 11 країн, біженці з яких становлять "загрозу національній безпеці країни". Повний список країн ще не був офіційно опублікований. За інформацією організацій із захисту прав біженців, йдеться про Єгипет, Іран, Ірак, Лівію, Малі, Північну Корею, Сомалі, Південний Судан, Судан, Сирію та Ємені. Крім КНДР, всі ці країни - мусульманські.

Обмеження на в'їзд до США мігрантів стало одним з основних передвиборних обіцянок Дональда Трампа. Після вступу на посаду президента він видав кілька міграційних указів, які, зокрема, заборонили в'їзд до країни громадян шести країн з переважно мусульманським населенням.

Читайте також: Трамп не вважає расизмом слова про "брудні діри" в Африці

23 грудня 2017 року газета The New York Times викрила Дональда Трампа в зневажливих висловлюваннях про мігрантів з Афганістану, Гаїті та Нігерії.

За даними дослідницького центру Pew Research, в 2017 році темпи прийому біженців США значно скоротилися. Так, за 9 місяців США надали притулок 28 тисячам осіб. У 2016 році притулок отримали 97 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-