Сили коаліції знищили штаб-квартиру ІДІЛ в сирійській провінції Дейр-ез-Зор

Сили коаліції знищили штаб-квартиру ІДІЛ в сирійській провінції Дейр-ез-Зор

Укрінформ
В результаті бомбардування штаб-квартира і командний центр угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) біля міста Аль-Шафах в сирійській провінції Дейр-ез-Зор були знищені.

Про це заявив командир спеціальних сил Міжнародної антитерористичної коаліції генерал-майор армії США Джеймс Джеррард, повідомляє BBC.

"Об'єкти знищені внаслідок прицільних авіаударів 20 січня, при цьому загинули від 145 до 150 бойовиків угрупування", - сказав Джеррард.

Читайте також: Туреччина заявляє про ракетний обстріл із Сирії, є жертви

Також представник сил коаліції зазначив, що мирні жителі в результаті удару не постраждали. Це досягнуто завдяки тому, що авіаударам передувала розвідувальна операція, до якої були залучені бійці Сирійських демократичних сил.

За підрахунками антитерористичної коаліції, угруповання "Ісламська держава" вже втратило 98% території, захопленої в Іраку і Сирії в 2014 році. Зараз під контролем бойовиків є кілька пустельних районів у Сирії.

Читайте також: Тіллерсон звинуватив Росію у причетності до хіматак у Сирії

Нагадаємо: в 2014 році у відповідь на дії угруповання "Ісламська держава" в Сирії та Іраку, які супроводжувалися жорстокістю і порушенням прав людини, ряд країн на чолі з США були змушені створити Міжнародну коаліцію і почати військові дії проти ІДІЛ. У 2016 почалося звільнення захоплених ісламістами територій.

У листопаді 2017 року ісламісти втратили контроль над останнім містом в Іраку, що дозволило прем'єр-міністру Іраку Хайдеру Аль-Абаді оголосити про завершення війни проти терористичної організації "Ісламська держава" і повний перехід під контроль урядових військ кордону між Сирією та Іраком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-