Форум у Давосі: прем'єр Індії назвав деглобалізацію серед основних загроз

Форум у Давосі: прем'єр Індії назвав деглобалізацію серед основних загроз

Укрінформ
Глобальні кліматичні зміни, тероризм та деглобалізація є основними загрозами, з якими стикнувся сучасний цивілізований світ.

На цьому наголосив прем'єр-міністр Індії Нарендра Дамодардас Моді під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі,. 

"Виклики, з якими ми стикаємося, не лише численні, а й надзвичайно серйозні. Льодовики відступають, льодові шапки тануть в Арктиці, острови йдуть під воду... Через це можуть бути повені, або посухи, ми вже бачимо вплив екстремальних погодних умов", - сказав Моді. 

На його думку, країнам не вдалося налагодити плідну співпрацю, не змогли вони виконувати і свої екологічні зобов'язання. "Усі ми маємо вийти з наших вузьких рамок і продемонструвати солідарність", - заявив прем'єр-міністр Індії.

Моді наголосив, що тероризм також становить надзвичайну небезпеку для сучасної цивілізації, проте найстрашнішою є «штучна відмінність, що створюється між хорошими та поганими терористами». Прем'єр-міністр Індії звернув увагу на те, що освічена та успішна молодь радикалізується, долучаючись до ідей тероризму та насилля. Саме цю проблему він запропонував для обговорення світовим лідерам, які зібралися в Давосі.

Крім того, за його словами, необхідно тримати під пильною увагою те, що деякі країни, навіть цілі регіони, повністю заперечують принципи глобалізації. "Багато суспільств і країн дедалі більше зосереджуються тільки на собі. Схоже, що відбувається процес, зворотний до глобалізації", - сказав індійський прем'єр. 

Читайте також: Форум у Давосі: Банкова оприлюднила програму Порошенка

На його переконання, негативний вплив від такої тенденції може становити такі самі небезпеки, як глобальні кліматичні зміни чи тероризм.

Лідер країни, яка демонструє найбільш динамічні показники зростання, говорив про можливості та небезпеки стрімкого технологічного розвитку та плани Індії, спрямовані на подолання нерівності в доходах різних верств населення. Він розповів про те, як країна планує створювати робочі місця, в яких саме сферах і як Індія «розрізає червону стрічку і простеляє червону доріжку» до міжнародної торгівлі та залучення інвестицій. 

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у швейцарському місті Давос розпочав роботу Всесвітній економічний форум, який зібрав понад півсотні глав держав, урядів, міжнародних організацій та бізнес-лідерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-