Долю німецького уряду вирішує з'їзд СДПН

Долю німецького уряду вирішує з'їзд СДПН

Укрінформ
У Бонні в неділю проходитиме з'їзд Соціал-демократичної партії Німеччини, від якого залежить доля німецького уряду.

За подіями стежить кореспондент Укрінформу в ФРН.

Позачерговий з'їзд есдеків збирається в Бонні. Його 600 делегатів повинні розглянути одне питання – підтримати чи не підтримати рішення керівництва партії сформувати урядову коаліцію з консервативним блоком ХДС/ХСС. Лідер СДПН Мартін Шульц підписався під попередньою угодою, досягнутим трьома партіями за підсумками коротких, 5-денних, зондувальних переговорів півтора тижні тому.

Настрої серед соціал-демократів неоднозначні: чимала їх частина виступає категорично проти повторення Великої коаліції з консерваторами (подібний уряд керував країною з 2013 по 2017 рік), вважаючи, що саме роль молодшого партнера серйозно підірвала їх популярність у виборців.

У разі, якщо делегати дадуть добро, почнуться коаліційні переговори. І в їх ході учасникам доведеться знову відвойовувати позиції, з одного боку, і йти на поступки, з іншого.

Читайте також: Меркель сказала, що думає про «молодих і незвичайних» політиків як Курц

Якщо ні, лідера Християнсько-Демократичного союзу, що має більшість у бундестазі, Ангелі Меркель або доведеться змиритися з ідеєю створення уряду меншості, яку вона активно досі відкидала; або країну чекають нові вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-