Меркель сказала, що думає про «молодих і незвичайних» політиків як Курц

Меркель сказала, що думає про «молодих і незвичайних» політиків як Курц

Фото
Укрінформ
Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель і федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц на переговорах торкнулися проблеми побудови уряду в своїх країнах.

Про це вони заявили на прес-конференції в середу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

«Ми, як сусіди, зацікавлені в стабільному уряді в Німеччині», - заявив Курц, коментуючи тривалі коаліційні урядові переговори в Німеччині.

У свою чергу Меркель погодилася, що переговори ведуться «занадто довго», і висловила надію, що з'їзд СДПН 21 січня підтримає рішення про формування Великої коаліції (ХДС / ХСС / СДПН). А Християнський блок все для себе вирішив, зазначила канцлер.

Читайте також: Меркель погодилася з тезами Курца щодо мігрантів

Водночас, Курц відкинув закиди в тому, що створив кабінет з партією, яка «грає» з нацистською символікою. «У нас стабільна демократія», - заявив канцлер, нагадавши, що Вільна партія Австрії вже двічі була представлена в уряді.

Його німецька колега зі свого боку заявила, що оцінюватиме австрійський уряд за його справами. «Канцлер Австрії молодий, це беззаперечно. І ми працюємо над тим, щоб бути хорошими партнерами», - сказала 63-річна Меркель, відповідаючи на запитання про те, що вона думає про таких «молодих, динамічних, незвичайних» політиків.

За її словами, важливо мати в уряді «хороше поєднання» досвідчених і молодих політиків, жінок і чоловіків. «Я люблю молодих так само, як і старших. У якийсь момент ви помічаєте по собі, що з кожним днем потроху рухаєтеся в напрямку до старшого. Це просто життя», - філософськи зауважила Меркель.

31-річний Курц вважав за потрібне підтримати колегу, сказавши, що «перевага молодого віку полягає в тому, що стаєш краще з кожним днем».

Це перший візит Курца в Німеччину після приходу на посаду глави уряду. У середу він зустрінеться також з президентом Бундестагу Вольфгангом Шойбле, а в четвер - з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-