Штати хочуть розірвати угоду про вільну торгівлю із Канадою та Мексикою

Штати хочуть розірвати угоду про вільну торгівлю із Канадою та Мексикою

Укрінформ
США мають намір найближчим часом оголосити про своє рішення вийти із Північноамериканської зони вільної торгівлі (НАФТА), що об’єднує ринки Мексики, Канади та США.

Про це в інтерв'ю СВС заявила колишній лідер парламентської опозиції та член канадської дорадчої ради з питань НАФТА Рона Амброз.

«Зараз йдеться не про те, чи розпочне Дональд Трамп піврічну процедуру виходу з угоди, а коли саме він це зробить», - сказала Амброз.

На її переконання, якщо найближчий раунд перемовин між Вашингтоном, Оттавою та Мехіко щодо внесення змін до Угоди не матиме помітних наслідків, то припинення існування цього торговельного об’єднання стане ще більш вірогідним. «Чим довше ми не досягаємо результатів, тим більше ми схиляємося до думки, що бажаним для Трампа сценарієм є можливість заявити: «Жодних результатів немає, ми не досягаємо прогресу, у нас немає хороших партнерів, тож ми розпочинаємо шестимісячний процес виходу», - наголосила колишній депутат.

Її підтримав й інший член дорадчої ради, президент канадського робітничого конгресу Хасан Юсуф. «Очевидно, що американці не прагнуть досягти угоди найближчим часом. Для нас важливо приготуватися до наслідків розірвання Угоди», - наголосив Юсуф.

Читайте також: У Канаді впевнені, що домовляться із США про вільну торгівлю

Як відомо, Північноамериканська угода про вільну торгівлю була укладена між Мексикою, США та Канадою у 1994 році. Вона досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням в 478 млн. чоловік і сукупним ВВП у розмірі 20,7 трлн. дол. США, тобто близько 30% світового ВВП. Перемовини про перегляд умов цієї угоди були розпочаті з ініціативи президента США Дональда Трампа. Наступного тижня у Монреалі пройде їх черговий раунд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-