США скоротили допомогу палестинцям майже удвічі

США скоротили допомогу палестинцям майже удвічі

Укрінформ
Адміністрація Сполучених Штатів суттєво скоротила – зі $125 млн до $60 млн – допомогу палестинській стороні у 2018 році, яка мала бути виплачена Близькосхідному агентству ООН з допомоги палестинським біженцям (UNRWA).

Це підтвердила в вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Державного департаменту США Гезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні відправили листа до UNRWA, а саме повідомили про $60 млн, але обговорення цього ще продовжуватимуться", - заявила представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Ізраїль знову завдав удару по сектору Газа

За її словами, ці кошти мають цільове спрямування, й призначені для підтримки роботи шкіл та медичних установ, а також виплати зарплат учителям і лікарям. Решта коштів із попередньо запланованої суми в $125 млн не виплачуватимуться до подальшого розгляду.

Науерт пояснила, що головна позиція Сполучених Штатів у цьому питанні – припинити робити з Америки основного донора та підключити до фінансування цієї ініціативи інші країни.

Читайте також: Ізраїль закрив останній пункт пропуску на кордоні з Газою

Як повідомлялося раніше, на початку року президент Трамп виступив з ініціативою скоротити фінансову допомогу для палестинців через агентство ООН через те, що палестинська сторона ухиляється від ініціативи мирних переговорів з Ізраїлем. Після цього стало відомо про призупинення виплати $125 млн на 2018 рік. Зрештою, рішення про виділення лише $60 млн становить менше половини із запланованої суми допомоги палестинцям з боку США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-