Манафорт залишився під домашнім арештом

Манафорт залишився під домашнім арештом

Укрінформ
Колишній менеджер президентської кампанії Дональда Трампа та близький консультант Віктора Януковича Пол Манафорт залишиться під домашнім арештом в період розслідування справи щодо втручання РФ у президентські вибори в США.

Таке рішення оприлюднила у вівторок суддя Емі Джексон, повідомило американське видання Business Insider із посиланням на Reuters.

"Головуюча на слуханні суддя Емі Берман Джексон заявила, що Гейтс (Річард Гейтс, партнер Манафорта та його спільник у справі – ред.) може бути звільнений з-під домашнього арешту у вівторок, втім Манафорт надалі залишатиметься під арештом", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Спецпрокурор США хоче почати судовий процес над Манафортом 14 травня - ЗМІ

Водночас, федеральний суддя у вівторок не стала визначати дати остаточного судового розгляду справи. Попри очікування спецпрокурора Мюллера, що засідання відбудеться в травні, суддя зауважила, що сторона захисту не може ознайомитися до цього терміну з усіма документами. Джексон дала зрозуміти, що суд збереться, скоріше за все, у вересні або жовтні.

Читайте також: Російський олігарх Дерипаска позивається проти Манафорта

Як повідомляв Укрінформ, Полу Манафорту і його бізнес-партнерові Ріку Гейтсу були офіційно висунуті звинувачення за 12 пунктами, у тому числі у змові проти США, змові з метою відмивання грошей, діях в якості незареєстрованого іноземного агента, а також наданні неправдивих відомостей в рамках Закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA) і ненаданні звітів про закордонні банківські рахунки.

Читайте також: У ГПУ не виключають, що офшорні фірми можуть відсудити конфісковані "гроші Януковича"

Тим часом, спецпрокурор США Роберт Мюллер поскаржився суду, що Манафорт порушує умови перебування під домашнім арештом та подав клопотання до суду не задовольняти прохання адвокатів про звільнення під заставу у вигляді об'єктів нерухомості у США. Пізніше це рішення було предметом обговорення та домовленостей сторін, втім остаточне слово залишалося за федеральним судом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-