На Мадагаскарі знайшли новий вид карликових лемурів

На Мадагаскарі знайшли новий вид карликових лемурів

Укрінформ
Американські вчені відкрили новий вид карликових лемурів. Примати мешкають у південно-східній частині острова Мадагаскар. 

Про це повідомляє "5 канал" із посиланням на Science Alert.

Науковці дали тваринам назву Cheirogaleus grovesi - карликовий лемур Гровса. Свою назву карликові лемури отримали на честь австралійського вченого Коліна Гровса, що присвятив чотири десятиліття вивченню приматів.

Як стало відомо, довжина тіла приматів – близько 17 см, довжина хвоста - 28 см. У них, традиційно для лемурів, - великі очі та сильні чіпкі пальці.

А от відкрити новий вид вдалося завдяки ДНК-аналізу. Усе тому, що багато видів лемурів дуже схожі зовні, через це аналіз генома є найбільш надійним способом визначення виду. Під час проведення дослідження вчені порівнювали нові зразки ДНК із зібраними у 2014-2015 роках.

"Цей новий вид є одним із кількох нових видів карликових лемурів в роду Cheirogaleus, які були або перебувають у процесі опису. Це свідчить про те, як мало ми знаємо про біорізноманіття в цілому, і навіть про наших найближчих родичів, приматів", - наголосив один з учасників дослідницької групи Рассел Міттермейер.

Читайте також: На Мадагаскарі знайшли нові види "пеліканячих" павуків-вбивць

Охоронний статус нового виду поки не визначили, однак науковці припускають, що вони можуть бути достатньо добре захищені, оскільки живуть у заповідній зоні. Також учені сподіваються відкрити ще кілька нових видів лемурів у цьому районі найближчими роками.

"Те, що тривають відкриття нових видів приматів в останніх диких місцинах Мадагаскару, наголошує на необхідності захисту цього середовища проживання від вторгнень з боку людини", - підкреслили науковці.

Фото: Новое время

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-