Президент Румунії знайшов заміну відправленому у відставку прем'єру

Президент Румунії знайшов заміну відправленому у відставку прем'єру

Укрінформ
Президент Румунії Клаус Йоханніс призначив міністра оборони Михая Фіфора виконуючим обов'язки прем'єр-міністра країни замість Михая Тудосе, що пішов напередодні у відставку і відмовився виконувати обов'язки глави уряду до затвердження нового прем'єра. 

Про це президент заявив на брифінгу у Бухаресті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Я прийняв сьогодні відставку Михая Тудосе. Глибоко занепокоєний тим, що всього лише за рік, який пройшов  після парламентських виборів, у країні змінилися вже два уряди. Хотілося б пришвидшити процедуру затвердження нового прем'єра, щоб уникнути поглиблення політичної кризи. Мною підписано указ про призначення міністра оборони Михая Фіфора, який виконує обов'язки прем'єр-міністра", - заявив Йоханніс. 

За словами Йоханніса, найближчим часом розпочнуться консультації з парламентськими партіями щодо кандидатури нового глави уряду. 

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Виконавчий комітет правлячої Соціал-демократичної партії відмовив у політичній підтримці прем'єрові Михаю Тудосе, після чого він заявив, що йде у відставку. 

Правляча у Румунії коаліція на чолі з Соціал-демократичною партією з кандидатурою нового прем'єра поки що не визначилася. 

Читайте також: У Румунії вже другий за півроку прем'єр пішов у відставку

Це друга за останній рік урядова криза у Румунії. В середині 2017 року пост глави уряду вимушений був покинути екс-прем'єр Сорін Гриндяну.

Мотивом відставки послужив тоді скандал навколо урядової постанови про пом'якшення кримінального переслідування щодо чиновників-корупціонерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-