Росія готує санкції проти членів WADA через недопуск на Олімпіаду

Росія готує санкції проти членів WADA через недопуск на Олімпіаду

Укрінформ
У Росії розробляють санкції щодо ряду зарубіжних чиновників, перш за все Всесвітнього антидопінгового агентства – WADA.

Чиновники, на думку влади РФ, були причетні до усунення російської збірної від участі в Олімпіаді-2018. Але санкції планують ввести після закінчення зимових ігор.

Про це повідомляють "Известия", з посиланням на члена Ради Федерації Андрія Клімова. 

"Ми маємо вивести на чисту воду людей, які за спиною Міжнародного олімпійського комітету (МОК), використовуючи WADA, підштовхували до усунення нашої збірної. Ми поставили завдання і на даний момент вирішуємо його на основі перевірених фактів. Були люди, які своїми діями призвели до того, що проти наших спортсменів було вжито жорстких заходів. Треба вивести їх на чисту воду і вжити відповідних заходів. Проте з цим не треба поспішати. Зараз найголовніше, щоб наші спортсмени могли гідно виступити. А після закінчення Олімпійських ігор і олімпійського циклу ми визначимо винних і роздамо усім по заслузі", - сказав Клімов.

Читайте також: Австрійська прокуратура шукає корупцію в угоді футбольного союзу з ФІФА

Проти цих осіб можуть порушити кримінальні справи, а також заборонити їм в'їзд на територію Росії. За даними джерел газети, може йтися "про майже десяток персон", серед яких можуть бути не лише співробітники WADA. За словами Клімова, в Раді Федерації також вивчають питання про "можливу причетність" спецпрокурора США Роберта Мюллера до рішення WADA про усунення російської збірної від Олімпіади в Південній Кореї.

5 грудня виконком Міжнародного олімпійського комітету усунув збірну Росії від участі в зимових Олімпійських іграх 2018 року. МОК визнав доведеним фактом, що влада Росії на державному рівні організувала систему застосування допінгу в спорті. Рішення приймалося на основі висновків, зроблених двома комісіями Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). Росіянам, які довели, що не застосовували допінг, дозволили змагатися, але лише під нейтральним прапором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-