Берлін планує скоротити операцію Бундесверу проти ІДІЛ

Берлін планує скоротити операцію Бундесверу проти ІДІЛ

Укрінформ
Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen) заявила, що Берлін планує скоротити операцію Бундесверу проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Утім, чиновниця вважає, що німецькі солдати повинні залишитися на своїй базі в Йорданії.

Про це повідомляє DW

Під час візиту на базу в аль-Азраку і візиту до Аммана 13-14 січня фон дер Ляєн наголосила, що у військовому сенсі "ІД" переважно розгромлена, тому кількість солдатів, які беруть участь в операції Counter Daesh ("Даіш" - арабська назва "ІД"), може бути зменшена.

"Ми знаємо, що ІД не варто недооцінювати і що ми мусимо попередити їхнє переховування в залишених ними місцях", - цитує міністра агенція новин AFP. Операція проти ісламістів триватиме, наголосила вона. Фон дер Ляєн також підкреслила, що Німеччина залишатиметься надійним партнером своїх союзників. Кількість солдатів Бундесверу залежатиме від характеру місій, які будуть узгоджуватися з союзниками та Бундестагом.

Читайте також: Берлін планує переговори щодо ядерної угоди з Іраном

За чинним нині мандатом Німеччина може використовувати для боротьби з ІД не більше 1200 військовослужбовців. 280 з них дислоковані в Йорданії, де базовані літаки Tornado. Вони виконують розвідувальні польоти над Сирією та Іраком. 

Фото: securityconference.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-