У Замбії - заворушення в районі поширення холери, 55 осіб заарештували

У Замбії - заворушення в районі поширення холери, 55 осіб заарештували

Укрінформ
У Замбії у Каньямі - західному передмісті столиці Лусаки, де зафіксовано спалах холери, - сталися заворушення, в результаті чого поліція затримала 55 осіб.

Про це повідомляє Сіньхуа.

"Місцеві жителі заблокували дороги і палили шини, траплялися сутички з поліцейськими. Правоохоронці застосували сльозогінний газ для розгону людей та затримали 55 осіб", - йдеться в повідомленні.

Міністр внутрішніх справ Замбії Стефен Кампіонго на прес-конференції повідомив, що унаслідок заворушень поранений поліцейський, кілька автомобілів були пошкоджені або спалені.

Читайте також: Українцям радять утриматися від поїздок в Замбію у зв'язку зі спалахом холери

У жовтні минулого року в Замбії спалахнула епідемія холери. Уряд країни вжив низку заходів для запобігання поширенню захворювання, в тому числі заборонив мітинги і вуличну торгівлю, закрив ринки. Заворушення в Каньямі - одному з найбільш постраждалих від холери районів - спричинені невдоволенням місцевих торговців і рядових жителів цими заходами.

Міністр охорони здоров'я Замбії Читалу Чилуфія повідомив, що поширення епідемії вдалося стримати, кількість нових випадків зараження скорочується.

Станом на 12 січня загальна кількість хворих на холеру в Замбії становить 3077 осіб, 70 хворих померли.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям утриматися від відвідування столиці Замбії у зв'язку зі спалахом холери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-