Кількість жертв від селю в Каліфорнії зросла до 18

Кількість жертв від селю в Каліфорнії зросла до 18

Укрінформ
Пошуково-рятувальні команди виявили в п'ятницю тіло ще однієї жертви смертельного селю, що обрушився на житловий регіон округу Санта Барбара, що в південній Каліфорнії, США.

Таким чином, кількість жертв зросла до 18-ти осіб, повідомило з посиланням на інформацію місцевої влади інформагентство Reuters.

"Остання знайдена жертва, 87-річний Джозеф Блекел, був знайдений у своєму будинку в Монтечіто в п'ятницю", - заявив шериф округу Санта-Барбара Білл Браун.

Він додав, що багато людей залишається зниклими безвісті.

"У нас є вікно можливостей, яке закривається, але ми залишаємося дуже оптимістичними. Було багато випадків, коли людей знаходили (живими – ред.) через тиждень", - прокоментував ситуацію речник Пожежного департаменту округу Санта-Барбара Майк Еліасон.

Зараз, за повідомленнями офіційної влади, до рятувальної операції залучено близько 1250 представників служб надзвичайних ситуацій та екстреної допомоги. Використовується важка техніка для розчищення завалів, гелікоптери зі спеціальним обладнанням для виявлення людей, а також пошукові собаки.

За останніми повідомленнями, кількість зниклих безвісті становить 43 людини.

Читайте також: Стихійне лихо в Санта-Барбарі: зону пошуку зниклих безвісти розширили

Як повідомляв Укрінформ, після руйнівних лісових пожеж, що охопили минулого місяця Південну Каліфорнію, регіон зазнав нового лиха. Внаслідок злив, що обрушилися вранці вівторка, виникли селеві потоки, які затопили брудом та уламками значну частину регіону Санта-Барбара – від національного парку Лос Падрес до лінії узбережжя Тихого океану. За словами представників місцевої влади, для ліквідації наслідків стихійного явища знадобляться тижні, перш ніж люди можуть повернутися до своїх осель. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-