США закликали Азербайджан звільнити журналіста, якому присудили шість років

США закликали Азербайджан звільнити журналіста, якому присудили шість років

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив занепокоєння у зв'язку з рішенням азербайджанського суду про винесення вироку журналісту Афгану Мухтарлі, закликавши негайно звільнити його та всіх, хто був ув'язнений за відстоювання власних прав і свобод.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, оприлюдненому в п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати занепокоєні, що 12 січня азербайджанському журналісту Афгану Мухтарлі було винесено вирок на шість років позбавлення волі", - зауважили в Держдепі.

За повідомленнями, Мухтарлі був схоплений 30 травня в Грузії, після чого вивезений до Азербайджану та арештований за звинуваченнями в контрабанді, які вважаються політично вмотивованими, підкреслили в зовнішньополітичному відомстві США.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: "суд" залишив Абдуллаєва під арештом

"Ми закликаємо уряд Азербайджану звільнити пана Мухтарлі, а також усіх тих, хто був ув'язнений за відстоювання своїх фундаментальних свобод", - наголошується в документі.

При цьому в Держдепартаменті зауважили, що продовжать уважно стежити за розслідуванням у Грузії про викрадення азербайджанського журналіста, наголосивши на необхідності забезпечити його прозорість та своєчасність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-