Американський посол у Панамі звільнився, щоб не служити Трампу

Американський посол у Панамі звільнився, щоб не служити Трампу

Укрінформ
Посол США в Панамі Джон Філі, який до дипломатичної кар'єри служив пілотом у Корпусі Морської піхоти США, після скандальних висловлювань Дональда Трампа про інші країни подав у відставку, заявивши, що більше не може служити такому президенту.

Про це повідомило в п'ятницю інформагентство Reuters, яке отримало у своє розпорядження пояснювального листа Філі до Державного департаменту США.

 "Бувши молодим співробітником закордонної служби, я присягнувся вірно служити президентові та його адміністрації поза політикою, навіть якщо не погоджувався з окремими рішеннями влади. Мої інструктори вчили мене тому, що в разі неможливості це робити, краще з честю звільнитися", - написав Філі в поясненні.

У офісі речника Державного департаменту США підтвердили інформацію про відставку дипломата "з особистих причин", додавши, що він служитиме до 9 березня цього року.

Читайте також: Трамп відхрещується від слів про "брудні діри" в Африці

Як відомо, американські ЗМІ у четвер повідомили, що президент Трамп під час однієї з нарад у Білому домі назвав ряд країн "брудними дірами", звідки, на його думку, до США прибувають бідні мігранти. 

У п'ятницю глава Білого дому заперечив, що він говорив ці слова, написавши спростування у Твіттері. 

Тим часом, ряд країн та організацій, у тому числі ООН, висловили обурення такою позицією президента США森뇤

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-