АР: російські хакери намагалися зламати пошту Сенату США

АР: російські хакери намагалися зламати пошту Сенату США

Укрінформ
Російська хакерська група Fancy Bear, яка, за повідомленнями, діє під прикриттям Кремля, проводила тривалу операцію для того, щоб отримати доступ до листування членів і працівників американського Сенату.

Про це повідомило з посиланням на звіт компанії кіберзахисту Trend Micro Inc. американське інформагентство Associated Press

"Ті самі хакери, що підтримувалися (російським – ред.) урядом, які проникли у сервери Демократичної партії (США – ред.), протягом останніх кількох місяців створили умови для здійснення шпигунської кампанії проти Сенату США", - заявила в п'ятницю Trend Micro Inc.

При цьому уточнюється, що йдеться про хакерське угруповання Fancy Bear, злочинна діяльність якого на території США була викрита під час останньої президентської кампанії в країні.

"Вони продовжують бути дуже активними – принаймні, у здійсненні підготовчої роботи – щоб знову мати вплив на громадську думку", - зазначив представник Trend Micro Inc. Фейдек Хаккеборд. За його словами, росіяни вишукують чутливу інформацію, яку можна потім "злити" у відкритий доступ.

Такі висновки були оприлюднені на підставі аналізу підозрілих веб-сайтів, схожих на внутрішню базу електронної пошти Сенату США. За цифровими відбитками, що містилися в конструкції цих сайтів, було встановлено, що такі самі використовувалися виключно групою Fancy Bear.

Більше того, за словами Хаккерборда, сайти, схожі на поштовий сервіс американського Сенату, мали ті самі алгоритми збору інформації, що й під час виборів президента Франції, коли Еммануель Макрон попри спроби хакерів компрометувати його, отримав перемогу.

Читайте також: Організаторів Олімпіади-2018 попереджають про загрозу кібератак

Тим часом зазначається, що інтереси Fancy Bear не обмежуються лише політикою. У звіті Trend Micro Inc. наводяться факти, що угруповання збирало електронні листи федерацій, пов'язаних із зимовими Олімпійськими іграми, включаючи Міжнародну федерацію лижного спорту, Міжнародну федерацію хокею на льоду, Міжнародну федерацію бобслею й скелетону, Міжнародну федерацію санного спорту та Міжнародний союз біатлону.

При цьому нагадується, що відносини Росії й Міжнародного олімпійського комітету є напруженими, що також може пояснювати інтерес Москви до компрометації міжнародних федерацій спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-