Трамп заявив, що має

Трамп заявив, що має "дуже хороші стосунки" з Кім Чен Ином

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп вважає, що розвинув "позитивні відносини" з північнокорейським лідером Кім Чен Ином попри їхні взаємні публічні образи, що може означати нові можливості для дипломатії.

Таку думку нинішній глава Білого дому висловив у інтерв'ю американському впливовому виданню The Wall Street Journal, яке вийшло у четвер.

"Я, напевно, маю дуже хороші стосунки з Кім Чен Ином", - заявив Трамп.

Він також підкреслив, що "підтримує стосунки з (іншими – ред.) людьми", не уточнивши, що саме має на увазі. "Я думаю, ви, люди, здивовані", - зазначив американський президент.

Водночас, на прохання прокоментувати, чи доводилось йому особисто спілкуватися з Кімом, Трамп зауважив, що не говоритиме конкретно, чи мало місце таке спілкування. "Я просто не хочу коментувати цього", - наголосив нинішній президент США.

Читайте також: Трампа відправляють на "президентське" медобстеження

Коментуючи висловлювання глави Білого дому, головний редактор Вашингтонського бюро WSJ Геральд Сейб зауважив, що попри невизначені відповіді, позицію президента слід розглядати як певний сигнал. "Передусім, це – чітка ознака того, що Трамп перебуває у фазі зниження напруженості з Північною Кореєю", - зауважив Сейб. Він пояснив, що між Білим домом і Пхеньяном бувають також фази загострення залежно від ситуації.

Останнім часом Дональд Трамп неодноразово заявляв, що готовий спілкуватися з Кім Чен Ином напряму. Напередодні він висловив це в офіційній позиції США під час переговорів з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-