Пентагон підтвердив ліквідацію трьох ватажків аль-Каїди на Аравійському півострові

Пентагон підтвердив ліквідацію трьох ватажків аль-Каїди на Аравійському півострові

Укрінформ
Міністерство оборони США підтвердило ліквідацію трьох високопоставлених представників організації "аль-Каїда на Аравійському півострові" під час спецоперацій у Ємені.

Про це йдеться в офіційному повідомленні оборонного відомства США, поширеному в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Кілька ключових лідерів організації "аль-Каїда на Аравійському півострові" були ліквідовані під час останніх авіанальотів ВПС США в Ємені", - повідомили в Пентагоні з посиланням на доповідь Центрального командування.

Читайте також: Саудівська Аравія перехопила балістичну ракету на кордоні з Єменом - ЗМІ

Як уточнили в оборонному відомстві США, серед загиблих - Хабіб аль-Санаані, який контролював постачання озброєння та був посередником осередка з вищим керівництвом терористичної організації. Крім того, ліквідовано Мікдада аль Санаані та Абу Умара аль-Санаані, які також належали до вищої ланки управління терористичного угруповання. Бойовики були знищені під час авіаударів, проведених 15,19 та 20 грудня.

При цьому інформується, що сили США продовжують проводити контртерористичні операції в Ємені проти осередків аль-Каїди та ІДІЛ для того, щоб "зменшити здатність цих угруповань утримувати територію та координувати зовнішні атаки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-