Денев вважає, що кампанія проти домагань перетворилася на

Денев вважає, що кампанія проти домагань перетворилася на "полювання на відьом"

Укрінформ
Група зі 100 жінок, серед яких - французька актриса Катрін Денев, німецька актриса Інгрід Кавен і французька письменниця Катрін Мілле виступили проти хвилі "ненависті до чоловіків", яка виникла після публікації матеріалів про домагання.

Відкритий лист 100 жінок опублікувала газета Monde, повідомляє РИА Новости.

"Насильство — це злочин. Проте наполегливе або навіть іноді нетактовне упадання не є злочином, як галантність не являє собою чоловічу агресію", — вважають автори листа.

На думку авторів, після скандалу з американським продюсером Харві Вайнштейном до проблеми насильства над жінками було обґрунтовано залучено велику увагу.

"Це було необхідно. Проте ця свобода слова сьогодні призводить до того, що нас змушують говорити так, як треба, змушує мовчати незгодних. А тих, хто відмовляється підлаштуватися під ці вимоги, вважають зрадниками, пособниками!" - йдеться у посланні.

Автори вбачають у започаткованому русі проти домагань ознаки "пуританства" і загрозу "сексуальної свободи".

Рух #MeToo виник й отримав широке поширення в соціальних мережах в 2017 році, після того як New York Times опублікувала результати розслідування про численні випадки домагань із боку Вайнштейна. Його учасники розповідають про те, що піддавалися сексуальним домаганням

"Фактично рух #MeToo спровокував у пресі та соціальних мережах хвилю публічних доносів на окремих людей, які, не маючи змоги виправдатися або захиститися, опинилися на тому ж місці, що і насильники", - йдеться в листі.

Читайте також: Ще одну зірку Голлівуда звинуватили у сексуальних домаганнях

Як пишуть автори послання, жертвами цієї хвилі вже стали деякі чоловіки, змушені піти у відставку через те, що "спробували торкнутися до коліна або поцілувати, говорили на інтимні теми під час робочих обідів або відправляли повідомлення сексуального характеру".

"Ця лихоманка... не допомагає жінкам стати незалежнішими, вона, навпаки, служить насправді інтересам ворогів сексуальної свободи", — підсумували автори листа.

У жовтні 2017 року у США ціла низка актрис, у тому числі Анджеліна Джолі та Гвінет Пелтроу, звинуватили Вайнштейна в сексуальних домаганнях, після чого того звільннили із заснованої ним компанії та виключили з цілого ряду професійних товариств.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-