У Франції розпочали розслідування проти Apple

У Франції розпочали розслідування проти Apple

Укрінформ
У Франції відкрито розслідування проти компанії Apple в зв'язку з навмисним уповільненням швидкості роботи смартфонів iPhone.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Apple підозрюється у навмисному скороченні терміну роботи ряду своїх продуктів, що за французькими законами є діянням, яке підлягає покаранню", - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо, справа знаходиться у веденні французького відомства з захисту прав споживачів, яке відноситься до національного міністерства економіки.

Розслідування займе кілька місяців. IT- гіганту загрожує штраф у розмірі до п'яти відсотків річного обігу, втім, справу не обов'язково буде доведено до суду.

Представники Apple у Франції поки не дали коментарів з цього приводу.

Читайте також: Apple визнала вразливість процесорів у своїх пристроях

У грудні 2017 року кілька жителів США подали на Apple до суду після того, як компанія підтвердила навмисне зниження продуктивності старих iPhone. Вони звинуватили Apple в "аморальній та неетичній поведінці, що вводить в оману". Після цього компанія просила вибачення за те, що навмисно уповільнювала роботу старих моделей iPhone.

У заяві сказано, що продуктивність старих моделей сповільнювалася «динамічно», щоб уникнути раптових відключень телефону, пов'язаних зі зниженням потужності літій-іонного акумулятора.

За словами представників Apple, одні користувачі не помітили різниці у зв'язку зі змінами, проте інші зіткнулися з повільною роботою програм.

В якості компенсації в Apple понизили ціну для негарантійної заміни батареї для iPhone 6 та  моделей, випущених пізніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-