Протести в Тунісі: є загиблий та постраждалі

Протести в Тунісі: є загиблий та постраждалі

Укрінформ
Під час зіткнень учасників демонстрацій з правоохоронцями на півночі Тунісу загинула одна людина, а ще п'ятеро були шпиталізовані.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на державне агентство TAP, а також на інформацію від місцевих жителів.

"Демонстрації протесту пройшли в Тебурбе, приблизно в 40 км від столиці країни Тунісу. П'ять осіб були поранені і доставлені в лікарню", - сказано в повідомленні.

Читайте також: Протести в Ірані: парламент вимагає від уряду "виправити помилки"

В той же час місцеві жителі повідомили про одного загиблого. За їх даними, демонстранти вимагали вирішення проблеми зайнятості населення та зниження цін в країні. Обстановка загострилася, коли група молодих людей почала закликати демонстрантів до підпалу будівлі адміністрації.

Також акції протесту пройшли в містах Касерин, Сіді-Бузід і Тхала. Для розгону демонстрантів поліція була змушена застосувати сльозогінний газ.

Читайте також: Туніс закрив аеропорти для літаків з ОАЕ через посилену перевірку жінок

Нагадаємо: фінансова криза в Тунісі вибухнула після заворушень 2010-2011 рр., які також називають "Друга Жасминова революція". Події були викликані хвилею загальнонаціонального невдоволення політикою президента Тунісу Зін ель-Абідіна Бен Алі, який був змушений піти у відставку 14 січня 2011 року.

З тих пір стабілізувати обстановку в країні не дозволяє складна внутрішньополітична ситуація, що супроводжується конфліктами в правлячих колах, корупцією і погіршенням ситуації в соціальній сфері, проблемами в області економіки, викликаними зростанням рівня інфляції та безробіття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-