У Франції згадують жертв теракту в «Шарлі Ебдо»

У Франції згадують жертв теракту в «Шарлі Ебдо»

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон 7 січня взяв участь у пам'ятних заходах з нагоди третьої річниці терактів у редакції сатиричної газети «Шарлі Ебдо» і магазині кошерних продуктів «Гіпер Кашер».

Про це повідомляє RFI

"Вранці Еммануель Макрон прибув до колишнього будинку редакції «Шарлі Ебдо» в XI окрузі Парижа, де 7 січня 2015 року брати Куаші вбили 12 осіб, включаючи журналістів сатиричного видання — художників Шарба, Кабю, Волинські, Оноре, Тінью", — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, біля колишнього будинку редакції зачитали імена загиблих, поклали вінки і вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Макрон поспілкувався з сім'ями жертв. 

Читайте також: У Франції вищий трибунал розгляне заборону «представництва ДНР»

У церемонії взяли участь деякі співробітники «Шарлі Ебдо», зокрема випусковий редактор Рісс і головний редактор Жерар Біяр. Президента супроводжували його дружина Бріжит, мер Парижа Анн Ідальго та члени уряду.

Така сама церемонія мала відбутися і на бульварі Рішар-Ленуар, недалеко від колишньої редакції «Шарлі Ебдо», де загинув поліцейський Ахмед Мерабе, який намагався зупинити братів Куаші.

Потім Макрон вирушить до магазину «Гіпер Кашер» біля Венсенських воріт, де 9 січня 2015 року, через два дні після теракту в «Шарлі Ебдо», джихадист Амеді Кулібалі захопив заручників.

Церемонії проходять скромно, без жалобних промов - про це просили близькі загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-