Вода у Рейні піднялася до небезпечного рівня

Вода у Рейні піднялася до небезпечного рівня

Укрінформ
У Рейні через дощову зиму вода піднялася до рівня, який унеможливлює судноплавство.

Про це в повідомляє Koelner Stadt-Anzeiger.

"Тривалий дощовий період та помірна температура у районі гірських хребтів, танення снігу призвели до того, що рівень води у Рейні продовжує зростати. У суботу вдень рівень у районі Кельна перевищив позначку у вісім метрів", - йдеться в повідомленні.

Судноплавство, за словами прес-секретаря кельнського Центру захисту від повеней, ймовірно, доведеться припинити. Судна неможливо буде пропускати, коли рівень сягне позначки 8,30 метра. На початку майбутнього тижня, за прогнозами, він може навіть сягнути позначки у 9 метрів. Ще у п'ятницю з цієї причини почали використовувати розведений механізм на посту Дойтцер.

Втім, заспокоює кельнців влада, будівлям уздовж набережної нічого не загрожує.

Читайте також: Шторм в Європі: літаючі дерева, перевернуті потяги

Напружена ситуація зберігається і в інших містах - у землях Північний Рейн-Вестфалія, Рейнланд-Пфальц, Баварія, Баден-Вюртемберг. Рівень води піднявся не лише у Рейні, але і у річках Мозель та Дунай. На вихідні він сягне критичної позначки. Влада готується до повеней, зокрема, заготовлені сотні тисяч мішків із піском. У разі потреби проводитимуться евакуації людей, про що їх попередили.

Після серйозної повені на Рейні у 1995 році і до 2015 року у заходи щодо захисту від паводків було інвестовано понад 10 млрд євро.

Фото: Koelner Stadt-Anzeiger, Oliver Meyer

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-