В Аргентині стартувала кампанія по боротьбі з прогульниками в парламенті

В Аргентині стартувала кампанія по боротьбі з прогульниками в парламенті

Укрінформ
Два місяці тому аргентинський конгрес запровадив нову систему контролю за відвідуваністю депутатів і співробітників апарату, в результаті вже виявлено 190 осіб, які тривалий час не з'являлися на роботі без поважних причин.

Про це пише місцеве видання La Nacion.

"Найближчим часом 160 "прогульників" будуть зняті зі своїх посад - після залагодження всіх формальностей. Решта 30 вирішили звільнитися самі, після того як їм пред'явили незаперечні докази пропуску ними робочих днів. Із 160 працівників, яким загрожує звільнення, 83 не з'явилися на роботі щонайменше 10 днів поспіль без поважної причини. Всього в апаратіі працюють 16500 осіб", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Передсвяткова Рада: Комітет виборців порахував прогули

Для обліку працівників та депутатів використовується нова біометрична система. На вході в будівлю потрібно зафіксувати своє прибуття, просканувавши відбиток пальця. Це є необхідною умовою для отримання зарплати. Після введення нової системи обліку, як повідомляє газета, коридори парламенту наповнилися службовцями, в найближчих кафе не буває вільних місць, а на засіданнях стали регулярно з'являтися люди, бачити яких раніше доводилося не часто.

Видання нагадує, що після вступу на посаду в грудні 2015 року президент Аргентини Маурісіо Макрі оголосив війну прогульникам. Влада країни запевняє, що відтоді тисячі "працівників-фантомів", які отримували гроші з держбюджету ні за що, були звільнені. Певний час профспілки ставили під сумнів заяви Макрі про поширену практику прогулів і звинуватили президента у тому, що він лише використав це як привід для масових звільнень працівників держустанов. Однак нинішні звільнення в парламенті були схвалені всіма, включно з профспілками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-