Північну Європу накрив ураган

Північну Європу накрив ураган "Елеонор"

Фото
Укрінформ
Зимовий ураган "Елеонор" пройшов майже по всій північній Європі, зачепивши Францію і Німеччину.

Про це пише BBC.

До цього він обрушився на Британію, залишивши без електроенергії десятки тисяч будинків і викликавши перебої з транспортом.

У Франції, де пориви вітру досягали 110 км/год, в Альпах загинув лижник, придавлений деревом, ще дев'ять людей постраждали.

У Швейцарії через ураганний вітер потяг зійшов з рейок, декілька пасажирів отримали незначні травми. У Нідерландах - один постраждалий, на нього впало дерево.

Читайте також: Через шторм «Елеонор» у Франції 200 тисяч сімей залишилися без світла

Ураган "Елеонор" став п'ятою за сезон європейської бурею, якій дали ім'я.

На півночі Франції без електрики залишилися більше 200 тисяч будинків. Впродовж дня буря просунеться далі в інші регіони, в тому числі на Корсику, де швидкість вітру може доходити до 200 км/ч.

Погодні умови позначилися на повітряному сполученні у французькій столиці і на сході країни. Крім того, в Парижі, де очікують пориви вітру до 100 км/год, для відвідування закрита Ейфелева вежа. На час урагану також закриті міські парки: влада побоюється, що людей може придавити впали гілками або навіть цілими деревами.

Читайте також: У Франції через шторм без світла 10 тисяч будинків

Буря пройшла майже по всій Німеччині, де їй дали ім'я "Бурглінд". Пориви вітру там досягали 120 км/год і призвели до перебоїв в роботі транспорту.

В Швейцарії через урагану знеструмленими виявилися 14 тисяч будинків, в Австрії у деяких районах збільшився ризик сходження лавин.

Читайте також: Німців чекають зимові урагани

У кантоні Санкт-Галлен кілька гірськолижників застрягли на схилі. В районі піку Пілатус (2128 м), поруч зі швейцарським містом Люцерна зафіксовані пориви вітру швидкістю до 195 км/ч.

У Бельгії запроваджено "помаранчевий" рівень небезпеки - передостанній з чотирьох. Влада просить жителів країни бути особливо обережними при виході на вулицю.

Північну Європу накрив ураган "Елеонор"

В аеропорту Амстердама було скасовано понад 200 рейсів. Також було закрито кілька основних трас і скасовані потяги. В Нідерландах також приймають заходи, щоб уникнути повені.

У Великобританії тисячі будинків залишилися без електроенергії, через ураган також постраждало транспортне сполучення.

Минулої ночі метеорологічна служба країни зафіксувала пориви вітру швидкістю до 161 км/ч. Штормове попередження досі зберігається в Уельсі, Англії, майже по всій території Північної Ірландії та в деяких областях на півдні Шотландії.

Республіка Ірландія також постраждала від буревію, який приніс з собою повінь, транспортний колапс та інші руйнування.

Фото: EPA, AFP.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-